Fotograf Per Stålfors

Inramning av konst, oljemålningar, foton, posters

Bild på en canvastavla

Välkommen med er konst ex. oljemålningar, akvarell, posters.
Inramning av konst, fotokonst, målningar gjort på rätt sätt med syra fria material så som syrafri passpartout, bakpapp, och syrafri tejp. Klipper till ramlist och kilramslist till inramningar och uppspänningar av canvas/målarduk. Skär passpartout. Skär floatglas eller UV- glas till ramlisten. Inramningarna sker på Kungsbackavägen 28 i Bollebygd.
Öppettider vardagar 10-18 lunch 13-14. Ring gärna innan och kolla om jag är på plats 0708-337 306.

Varför syrafritt?

Varför skall man rama in sin konst med syra fritt material, räcker det inte bara att konsten är gjorts på syra fritt material?

Rätt:
Allt som betraktas som konst på ark eller duk som skall ramas in med syrafritt material. Är det ramlist så skall man använda syrafribaksida, syrafri passpartout och syrafri tejp för att tejpa igen springor, skydd mot damm, smuts och föroreningar. Passpartout (pappersramen) är vacker, men har också ett ändamål att bilden eller konstverket inte skall fastna i glaset. En rätt inramad tavla höjer värdet på tavlan.

Fel:
Om du använder kartong, massonite, som ej är certifierad som konstmaterial, bidrar till att förstöra konstverket. En fel inramad tavla sänker värdet på konstverket.

Att tänka på!

Man bör tänka på att inte hänga konst i direkt solljus eller på en fuktig yttervägg. Direkt solljus bleker konsten. Och en fuktig yttervägg kan göra så att ramen slår sig och blir skev.

Samarbetar även med Ramkompaniet, Kålleredsramlist, Galleri1 vid större ordrar om vår kapacitet ej räcker till.

Lämna in dina konstverk och vi fixar det efter konstens alla regler, välkommen!